Trilobitten

Jordsmonnet i Tingelstad består av gammel havbunn. I millioner av år bygde det seg opp avleiringer fra elven. I havet sank de døde dyrene ned i et mudder og ble begravd. 450 – 500 millioner år senere dukker restene av disse dyrene opp som fossiler. Her på gården og på gårdene i Tingelstad har man i generasjoner under "steinpellinga" i våronna funnet fossiler. På Nordre Grinaker har vi funnet flest trilobitter og blekksprut. I mange år har har vi tenkt at vi skulle lage en utstilling av disse fossilene, men anledningen har aldri bydd seg. Når vi nå skulle lage en kafé fant vi ut at dette var en mulighet til å stille ut fossilene våre.
I kafén serveres det lokalt produserte kaker og kjeks fra Stabbursbakeriet v/Kari Lien Tingelstad og eplemost fra Hemlaga på Næs Kafé Trilobitten skal ha en avslappet atomsfære med en lite bibliotek av bøker om Tingelstad, fossiler og selvfølgelig veving.Om sommeren er det muligheter til å sitte ute på tunet og nyte naturen.

Tingelstad har mye å by på. Du er hjertelig velkommen til å benytte Grinakervev/Trilobitten som utgangspunkt for en vandring i det utrolig vakre kulturlandskapet i Tingelstad. Fra Gården går den en 8 km merket Natur og kultursti runde som passerer en gammel stavkirketuft på Grinaker Søndre. "Hadelandskatedralen" Tingelstad nye Kkirke, St Petri (Tingelstad gamle kirke) fra 11 tallet, Hadeland folkemuseum og graver fra Bronsealderen i et åpent kultivert landskap av åker og eng